Wildgroei aan bedrijven in de geurbelevingswereld!

Geurbeleving en dus geurmarketing neemt in een razend tempo toe, zo ook in Nederland! Dat merken wij als een van de grotere spelers in de geurbelevingswereld. De hoeveelheid bedrijven in geurmarketing neemt dus toe, kortom tijd om dit eens zelf te onderzoeken.

Wij gingen opzoek waaraan je deze bedrijven kunt herkennen. Zo kwamen we bij de contactgegevens er al snel achter dat er vaak geen vestigingsadres of telefoonnummer bekend is. Let ook maar eens maar goed op het beeldmateriaal! Vaak afbeeldingen met lavendelvelden of andere bloempjes omdat men denkt dat dit geurmarketing is. Wat ons ook opviel waren de vele tekstuele kopieën ofwel het knip en plakwerk om je site interessant te doen lijken met kennis en onderzoeken. Lachwekkend was als we uiteindelijk contact hadden en vroegen waar deze kennis vandaan kwam… we wachten nog steeds op antwoorden.

Afijn, vanuit onze eigen passie begonnen we het echte onderzoek naar geurmachines en kochten via Nederlandse leveranciers een paar geursystemen om het zelf uit te proberen. Ook namen we als ‘leverancier’ contact op met China en kochten we via verschillende kanalen geursystemen en geuren. 

 

Voor de duidelijkheid: 

Deze geursystemen worden dus ingekocht in China voor soms tientallen dollars per stuk en worden doorverkocht in de Nederlandse markt voor vaak honderden euro’s per stuk! Schokkend als je het ons vraagt, wij beschikken inmiddels over alle inkoopprijzen uit China en we willen graag hiervoor waarschuwen.

Hoe zien deze systemen eruit:

Iets goedkoops kan later veel meer kosten veroorzaken

Graag delen we onze testresultaten over deze systemen

Verwachte levensduur

Gemiddeld gaan deze systemen na onze eigen bevindingen ongeveer 3 tot 5 maanden mee. De ene iets langer dan de andere, maar heb je het systeem elke dag 10 uur aan staan, dan ben je gegarandeerd van een zeer korte levensduur. Ook gaan deze systemen onder niet al te zware druk vaak lekken. De gevolgen hiervan zijn niet leuk.

Met dit als resultaat namen we contact op met de leveranciers voor… jawel garantie.

We werden al snel als lastige klant ervaren terwijl we toch echt recht zouden moeten hebben op een nieuw product. Uiteindelijk neem je het verlies bij een Nederlandse leverancier die haar verantwoordelijkheid dus niet neemt en vanuit China, daar krijg je het echt niet voor elkaar, die zeggen: First new order and we send some parts to you.

Instellingen

Je kunt verschillende settings instellen als je weet hoe dit werkt, na een paar uur werden we er aardig handig in en lukte het ons. Wel wilden we het systeem verplaatsen en moesten we alle instellingen opnieuw invoeren. Een hele klus dus, dat is dus niet wat je wilt!  Ook stopten sommige displays ermee, zomaar, waardoor je de instellingen niet meer kon aanpassen, wel waren ze zo aardig toen we aangaven dat ze niet meer werkten om een nieuwe display toe te sturen, maar dan moesten we die zelf maar vervangen… (niet te doen dus) maar goed wat kun je verwachten van een systeem dat 118 dollar inkoop kost en wij daar €419,- voor betaald hebben exclusief de btw.

Geluid

Veel van deze systemen maken een zwaar brommend geluid die echt lawaai veroorzaken. Ook merken we dat er vaak 180 tot 460 seconden of meer nodig zijn om het geursysteem te laten functioneren, tijdens de verneveling wordt er ook een zuigend geluid geconstateerd hieraan gingen wij ons echt irriteren.

Geurverspreiding

Er wordt verteld 250 m2 maar in de werkelijkheid kom je niet verder op vol vermogen dan 60 tot 100m2. De verspreiding is gewoonweg teleurstellend te noemen. De hele dag staat het apparaat geur af te geven zonder dat je echt iets ruikt.

 

” Wij kunnen ons goed voorstellen dat als je ervaring met deze geursystemen in het verleden hebt opgedaan, je er eerder een negatieve ervaring aan over houdt dan een positieve! Vervelend dus, want als je wel investeert in de juiste producten zal je merken hoe fijn het is ”

 

Over de geuren

Een enorm aanbod, bij sommige wel keuze uit 9.000 geuren! Onze bevindingen zijn over de geuren dat het een chemisch brouwsel is en vaak te herkennen aan een aluminum verpakking of plastic meegeleverde fles.

Over de wetgeving kunnen we kort zijn; deze voldoen niet aan de richtlijnen die wij in Europa stellen. Dat merkten we ook o.a. aan verschillende bijwerkingen zoals: droge mond, neus, lippen, klachten als hoofpijn. Ook liepen sommige geuren erg snel leeg!

Uit eigen onderzoek bleken sommige geuren zwaar verdund te zijn dat ze met een vlammetje brand vatten, heel gevaarlijk dus. De etiketteringen zijn vaak in een andere taal, waardoor wij in Europa vaak geen idee hebben wat er nu werkelijk bedoeld wordt.

Zie hieronder de voorbeelden:

 

Verder viel ons op dat er systemen uitgerust kunnen worden met een bijgeleverde APP.

Bij navraag bood China ons een op maat gemaakte app aan voor 3.500 dollar. Toen we NEE zeiden kregen we een ander aanbod van notabene de CEO zelf! en wilden ze er 2.500 dollar voor hebben, toen we gingen onderhandelen konden wij de app voor 750 dollar kopen. Uiteraard niet gedaan. De look & feel van de app heeft vaak een logo van het bedrijf en de taal is ingesteld in het Nederlands – Engels. Met de app zou je allerlei instellingen kunnen instellen, lijkt handig maar het werkt vaak niet.

 

Let op: Wist je dat al je data die je afgeeft in zo’n app naar de Chinese overheid gaat!

 

Begin er niet aan is ons advies.

Om een beter gevoel te krijgen wat de kracht van een goede geurmarketing is met onze producten, vertellen wij graag in algemene termen waarmee wij van meerwaarde zijn bij onze klanten. Vraag hier meer informatie aan.

Maak een afspraak

Wij helpen je bij het maken van de juiste keuze voor zowel het geursysteem als de geurkeuze. Liever eerst een geursysteem van ons een paar dagen uitproberen, ook dat kan. Onze geuradviseurs helpen je graag.

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen contact met je op voor het maken van een afspraak op locatie of een proefplaatsing

Recente artikelen

Geurbeleving

Geurbeleving bij binnenkomst

Geurbelving bij binnenkomst heeft direct invloed op de bezoekers. Hoe kan dat? De term “geurbeleving” verwijst naar de emotionele en sensorische reactie die een persoon ervaart bij het waarnemen van een specifieke geur.

Lees meer »
Geurbeleving

De werkomgeving

Nieuw is onze rubriek: geurbeleving…JUIST NU

Hierin ga ik Bart Janssens vertellen waarom JUIST NU geurbeleving van belangrijke invloed is op je business, showroom, winkel, kantoor of andere ruimte. Korte feitjes, wetenschap en gepaard met een beetje humor.

Vandaag trappen we af met onze eerste rubriek: de WERKOMGEVING. Hot item momenteel omdat 1 op de 5 medewerkers van werkgever wisselt. Wij proberen bij te dragen aan een fijne werkomgeving en hoe je het zo leuker houdt en welke rol geur kan bijdragen hierin, JUIST NU.

Lees meer »
Geurbeleving

Geurbeleving bij de kapper

Een van de meest bepalende aspecten van een bezoek in de kapperszaak is hoe klanten zich voelen tijdens hun verblijf en wat ze zich herinneren van hun bezoek nadat ze zijn vertrokken. Geurmarketing voor salons verhoogd direct de klantervaring. Je hebt tenslotte maar een keer bij binnenkomst de kans om de klantervaring te beïnvloeden. Zorg er dus voor dat ze jouw salon verkiezen boven andere.

Lees meer »
Geurbeleving

Professionele geurbeleving of losse geurelementen

In deze geurblog geven we antwoord op de vraag:
Investeren in professionele geurbeleving of kosten maken met losse geurelementen?
Vaak gaan we er van tevoren van uit dat geurbeleving wel eens erg duur kan zijn, maar is dit eigenlijk wel zo. Dit denken we vaak omdat in jaar 1 de aanschaf van het geursysteem met een jaar geur berekend wordt. Laten we eens onderzoeken waar we het precies over hebben.

Lees meer »
Geurmarketing

Prijzen & Informatie

Benieuwd naar de investering voor een heerlijke geurbeleving?
Stuur een e-mail naar contact@odorme.com voor meer informatie & onze prijzen.

Lees meer »
Geurmarketing

Geur en wetenschap – Hoe zit dat!

Is dit jou ooit overkomen? Je gaat naar het winkelcentrum, geen echte reden om te shoppen maar ineens word je bewust gemaakt door een verleidelijke geur. Plots merk je dat je drie T- shirts, twee broeken en een trui koopt die je absoluut niet nodig had en nooit van plan was te kopen.

Lees meer »
Geurmarketing

Hoe u uw bedrijf geweldig kunt laten ruiken – en waarom?

Het klinkt misschien cliché, maar een eerste indruk maken kun je maar een keer. Dit is de reden waarom bedrijven zoveel moeite doen om ervoor te zorgen dat hun bedrijfsruimte er modern en stijlvol uitziet. Een goed ingerichte en uitnodigende plek kan ongetwijfeld helpen om klanten aan te trekken. Er is echter nog een ander zintuig waarop u een beroep kunt doen en dat een nog langer durende indruk creëert: het reukvermogen.

Lees meer »
Geurbeleving

Wildgroei aan bedrijven in de geurbelevingswereld!

Geurbeleving en dus geurmarketing neemt in een razend tempo toe, zo ook in Nederland! Dat merken wij als een van de grotere spelers in de geurbelevingswereld. De hoeveelheid bedrijven in geurmarketing neemt dus toe, kortom tijd om dit eens zelf te onderzoeken.

Lees meer »
Geurbeleving
Geurbeleving

Verblijfstijd verlengen

Met geur de verblijfstijd verlengen?
Klanten in je winkel krijgen is al ingewikkeld genoeg. De meeste bedrijven willen weten “hoe ze de verblijfstijd van de klant kunnen verlengen” om de verkoop te verhogen.

Lees meer »
Geurmarketing

Checklist geurmarketing

De huidige geurmarkt is vastgeroest in oude gewoontes. Dus is het tijd voor vernieuwing! Zoals een high end geurmachine die geen onderhoud meer nodig heeft, die stil is maar ook jarenlang meegaat en natuurlijk een ongekende kwaliteit en superieure service waar dure onderhouds- en servicecontracten tot het verleden behoren. Dat maakt ons anders dan anderen en daarom kiezen steeds meer bedrijven voor de exclusieve geurbeleving van Odorme.

Lees meer »
Geurmarketing

Geurbeleving in casino’s

Wist je dat casino’s op de strip in Las Vegas al meer dan 25 jaar succesvol geurbeleving toepassen? In eerste instantie werd geur toegepast om de nare geuren van rook, drank en zweet te maskeren. Dit lukte zo goed dat er bij toeval een ander voordeel ontstond. De bezoekers van casino’s vonden het zo lekker ruiken dat ze er langer verbleven en zo is geurbeleving in de casino’s van Las Vegas ontstaan en inmiddels is dit een groot succes te noemen.

Lees meer »
Geurmarketing

Kerstbeleving voor élk bedrijf in iedere branche

De kerstversieringen zullen in veel bedrijven dit jaar weer staan, het opzetten van de kerstboom en het neerzetten van de juiste kerstsfeer is elke keer weer een uitdaging? Dit jaar kun je het ook anders doen, want heb je het gevoel dat je nog iets mist. Misschien is het wel de typische kerstgeur die ontbreekt? Geen nood, met Odorme haal je meteen dat specifieke, gezellige kerstaroma in je bedrijf.

Lees meer »
geurbeleving in winkels
Geurmarketing

Geur in winkels

Om succesvol te zijn met je winkel, is een positieve klantervaring essentieel. Geur is tenslotte het eerste zintuig dat actief wordt als je een ruimte binnenstapt. Een unieke, aangename geur verbindt stijl en sfeerelementen met elkaar, tegelijkertijd zorgt geur ervoor dat de koopintentie en het verblijf van de klant sterk wordt beïnvloed in positieve zin.

Lees meer »
Woning

Interieur parfum: Laat je huis lekker ruiken

Interieur parfum: Laat je huis lekker ruiken. Wie is er geen fan van heerlijke geuren voor in huis? Nu zijn er natuurlijk heel wat producten op de markt waarmee jij je huis lekker kunt laten ruiken, we kennen al geurstokjes, geurkaarsen, en roomspray ’s. Maar wat als je nou meer wilt ,wat is er dan?

Lees meer »
Geurmarketing en geurbeleving in de zorg
Geurmarketing

Geurbeleving in wachtruimtes

Waarom geurbeleving in wachtruimtes? Je kent het wel… angst voor je behandeling bij de huisarts, in het ziekenhuis of bij de tandarts. Deze angst neemt vaak extra toe als je wordt verwezen naar de wachtkamer. En wees nou eerlijk de meeste wachtkamers zijn niet meer van deze tijd!

Lees meer »
Geurmarketing kantoor voor optimalie werkbeleving
Geurmarketing

Ontdek de kracht van geur op je werkplek

Geur is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij een thuiswerkplek. Toch is geur bijzonder belangrijk. Geuren zijn namelijk bepalend voor onze stemming. En onze stemming heeft invloed op onze concentratie en energie, maar hoe werkt dat nu precies?

Lees meer »