Ontdek de kracht van geur op je werkplek

Geur is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij een thuiswerkplek. Toch is geur bijzonder belangrijk. Geuren zijn namelijk bepalend voor onze stemming. En onze stemming heeft invloed op onze concentratie en energie, maar hoe werkt dat nu precies?
Geurmarketing kantoor voor optimalie werkbeleving

Geur doet meer dan je denkt

Geuren registreer je overal en onopgemerkt de hele dag. Sterke geuren vallen op, maar meestal ruiken we geuren onbewust. Al een klein beetje geur op de werkplek is voldoende voor een onbewuste prikkel die invloed heeft op hoe wij ons voelen zonder dat we dat merken. Uiteindelijk komen geurprikkels in het deel van onze hersenen terecht, dat fungeert als centrum van onze emoties. Geen wonder dat geuren invloed hebben op onze emoties. Wanneer dus ‘de juiste geur’ op de werkplek hangt, zit je beter in je vel, voelt zich beter en is creatiever en productiever. Voor een gezonde werkplek is geur net zo belangrijk als licht, geluid en planten.

Geuren op je werkplek

Onderzoek toont aan dat medewerkers die in geurige gebieden werken, beter zelfredzaam zijn en meer geneigd zijn om productieve werkstrategieën toe te passen. Het gebruik van geuren kan een enorm effect hebben op uw medewerkers. Studies hebben aangetoond dat zelf foutenpercentages bij het typen aanzienlijk werden verminderd wanneer operators werden blootgesteld aan citroen- en lavendelgeuren en dat de prestaties in snelheid en nauwkeurigheid verbeterden wanneer geuren zoals pepermunt werden toegediend. Daarnaast is bewezen dat werken met geuren een aangenamer gevoel creëren, stress verminderd en het vertrouwen toeneemt.

Andere voordelen van geur op je werkplek

Niet alleen word je productiever door de juiste geur op je werkplek. Ook zijn er andere voordelen.

  • Je kunt je beter en langer concentreren
  • Je voelt je energieker
  • Geur zorgt voor meer positiviteit
  • Je gaat met meer plezier werken

Kortom, met de juiste geur kun je dus veel voordelen bereiken. Odorme heeft de juiste expertise in huis om je deskundig te adviseren over geur op je werkplek.

Meer weten over geurbeleving?

Wil je weten hoe geurmarketing kan worden toegepast in jouw bedrijf? Dan kun je altijd contact opnemen met OdorMe voor meer informatie.

Recente artikelen

Geurbeleving

Professionele geurbeleving of losse geurelementen

In deze geurblog geven we antwoord op de vraag:
Investeren in professionele geurbeleving of kosten maken met losse geurelementen?
Vaak gaan we er van tevoren van uit dat geurbeleving wel eens erg duur kan zijn, maar is dit eigenlijk wel zo. Dit denken we vaak omdat in jaar 1 de aanschaf van het geursysteem met een jaar geur berekend wordt. Laten we eens onderzoeken waar we het precies over hebben.

Lees meer »
Geurmarketing

Prijzen & Informatie

Benieuwd naar de investering voor een heerlijke geurbeleving?
Stuur een e-mail naar contact@odorme.com voor meer informatie & onze prijzen.

Lees meer »