Is geurbeleving iets voor mijn bedrijf?

Geurbeleving kan een zeer waardevolle aanvulling zijn voor uw bedrijf, afhankelijk van uw specifieke situatie en doelstellingen. Laten we eens op onderzoek gaan of geurbelving iets is voor jouw bedrijf?

Een succesvolle geurbeleving begint met een goed begrip van hoe geuren waargenomen worden en hoe ze geassocieerd worden met emoties en herinneringen. Hier zijn een aantal tips voor het creëren van een succesvolle geurbeleving:

 1. Bepaal het doel van de geurbeleving. Wil je bijvoorbeeld een specifieke sfeer creëren, de verkoop bevorderen of de merkherkenning verhogen? Door de juiste keuze te maken zal dit helpen bij het selecteren van de juiste geuren.

 2. Kies geuren die passen bij de sfeer of het merk. Bijvoorbeeld, citrusgeuren passen goed bij een energieke en frisse sfeer, terwijl lavendelgeuren een rustgevende sfeer creëren.

 3. Gebruik geuren op een subtiele manier. Te veel geur kan overweldigend zijn en kan zelfs een negatief effect hebben. Gebruik geuren op een manier die harmonieus is met de sfeer en het doel.

 4. Experimenteer met verschillende geuren en combinaties om te zien wat het beste werkt. Dit kan worden gedaan door het testen van geuren en door te kijken naar de respons die klanten ervaren.

 5. Pas de geurbeleving aan wanneer dit nodig is. Geuren kunnen veranderen in intensiteit en karakter afhankelijk van de tijd van de dag, het weer en andere factoren. Houd de geurbeleving in de gaten en pas deze aan wanneer dit nodig is.

 6. Het is belangrijk om te weten dat geurbeleving niet alleen afhangt van de geur zelf, maar ook van de context waarin de geur wordt waargenomen. Dus, zorg voor een aangename ruimte, een goede verlichting en een aangename temperatuur.

Door deze tips op te volgen, kunt u een succesvolle geurbeleving creëren die bijdraagt aan een positief merkimago, een bevordering van de verkoop en een verhoging van de merkherkenning.

 

 

Geur is van onzichtbare invloed, maar de kracht ervan is enorm

Geurbeleving kan dus zeker een waardevolle aanvulling zijn voor uw bedrijf, afhankelijk van uw specifieke situatie en doelstellingen. Hier zijn een paar redenen waarom geurbeleving iets voor uw bedrijf zou kunnen zijn:

 1. Geuren hebben de neiging om sterk geassocieerd te worden met emoties en herinneringen. Dit kan worden gebruikt om een positief merkimago te creëren of om specifieke emoties te associëren met uw product of merk.

 2. Geuren kunnen het gedrag van consumenten beïnvloeden, bijvoorbeeld door hen te verleiden tot aankopen of het verhogen van hun verblijfsduur in een winkel.

 3. Geuren kunnen worden gebruikt om een specifieke sfeer of stemming te creëren, zoals het creëren van een rustige en ontspannen sfeer in een spa of het creëren van een energieke sfeer in een sportschool.

 4. Geuren kunnen worden gebruikt om producten of merken te differentiëren van concurrenten.

 5. Geuren zijn vaak onbewust waargenomen, waardoor ze een subtiele manier zijn om boodschappen over te brengen zonder dat de consument zich hiervan bewust is.

En hoe werkt dit technisch dan?

Hoe wij dit doen als professional? Wij doen dat door middel van Cold air diffusion. Cold air diffusion is een methode om geuren te verspreiden waarbij geuren worden geactiveerd door koude lucht. Dit in tegenstelling tot warmte of andere methodes. Dit gebeurt door een geurmolecuul te breken in kleinere stukjes en het daardoor te verspreiden in de lucht. De geurmoleculen worden aangezogen die koude lucht door het geursysteem blaast. Hierdoor worden de geuren in kleinere deeltjes gebroken en zorgt het voor een efficiëntere en consistente verspreiding van geuren. Cold air diffusion wordt beschouwd als een technisch geavanceerde manier om geuren te verspreiden. Odorme.com biedt deze technologie, zo zijn onze geursystemen Cube, Cube RVS en onze Smartbox uitstekend geschikt om ruimtes gelijkmatig in de geur te zetten en we hebben zelfs modellen vanaf 1.000 m2 die professioneel geïnstalleerd worden via een HVAC-systeem.

 

Overtuigd? Zet onze GRATIS proefplaatsing in...

Maak gebruik van onze gratis proefplaatsingen. Wij helpen je de juiste geurmachine te kiezen en de juiste geurkeuze te maken. Door gebruik te maken van de juiste geur gaan we de stijl en sfeer elementen met elkaar verbinden. Dit zullen de bezoekers erg op prijs stellen, zo zorgen we ervoor ze zich nog meer op hun gemak voelen.

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen contact met je op voor het maken van een afspraak op locatie.

Recente artikelen

Geurbeleving

De impact van nare geurtjes in de winkel

Onaangename geuren in winkels kunnen een grote impact hebben op de klanttevredenheid en de verkoop. Geuren zoals rook (nicotine), schimmel, uitlaatgassen en dieren uitwerpselen (denk aan spinnen, zilvervliesjes, torretjes enzovoorts) kunnen bijvoorbeeld zeer onaangenaam zijn en ervoor zorgen dat klanten de winkel snel willen verlaten.

Lees meer »
Geurbeleving

E-Book over geurbeleving

Wat leuk dat je ons e-book gaat lezen over geurbeleving. In een paar korte stappen nemen we je mee over wat het is, hoe het werkt en waarom het belangrijk is.

Lees meer »
Geurbeleving

Het positieve effect van geur in de werkomgeving

De werkomgeving speelt een belangrijke rol in het werkplezier van werknemers tijdens het werk. Onderzoek toont aan dat medewerkers die in geurige gebieden werken, beter zelfredzaam zijn en dus productiever werken. Het gebruik van geuren heeft een enorm positief effect.

Lees meer »
Geurbeleving

Uitleg over de geurpiramide

Een geurpiramide is een manier om de verschillende geurnoten van een geuraroma te beschrijven en te ordenen op basis van hun vluchtigheid en duurzaamheid. De geurpiramide bestaat uit drie lagen, namelijk de topnoten, hartnoten en basisnoten.

Lees meer »
Geurbeleving

Het verschil tussen geurbeleving & geurmarketing

Geurbeleving is de subjectieve ervaring die een persoon heeft bij het ruiken van een bepaalde geur. Dit omvat niet alleen de emotionele reactie, maar ook de cognitieve verwerking van de geur, zoals de associatie met bepaalde herinneringen of gebeurtenissen.

Lees meer »
Geurbeleving

Professionele geurbeleving

Professionele geurbeleving is het toepassen van geur op een systematische en geplande manier in een professionele context. Dit omvat het gebruik van geur in bijvoorbeeld de horeca, winkelomgevingen, kantoren, openbare ruimtes en andere bedrijfsmatige instellingen om de beleving van de consument sterk en positief te verbeteren.

Lees meer »
Geurbeleving

Signature Scents

Een signature scent is een specifieke, herkenbare geur die wordt geassocieerd met een merk, product, dienst of organisatie. Het is een visueel merkteken dat door middel van geur wordt gecommuniceerd en onderscheidt een product of organisatie van andere concurrerende producten of organisaties.

Lees meer »
Geurbeleving

Geurbeleving bij binnenkomst

Geurbelving bij binnenkomst heeft direct invloed op de bezoekers. Hoe kan dat? De term “geurbeleving” verwijst naar de emotionele en sensorische reactie die een persoon ervaart bij het waarnemen van een specifieke geur.

Lees meer »
Geurbeleving

De werkomgeving

Nieuw is onze rubriek: geurbeleving…JUIST NU

Hierin ga ik Bart Janssens vertellen waarom JUIST NU geurbeleving van belangrijke invloed is op je business, showroom, winkel, kantoor of andere ruimte. Korte feitjes, wetenschap en gepaard met een beetje humor.

Vandaag trappen we af met onze eerste rubriek: de WERKOMGEVING. Hot item momenteel omdat 1 op de 5 medewerkers van werkgever wisselt. Wij proberen bij te dragen aan een fijne werkomgeving en hoe je het zo leuker houdt en welke rol geur kan bijdragen hierin, JUIST NU.

Lees meer »
Geurbeleving

Geurbeleving bij de kapper

Een van de meest bepalende aspecten van een bezoek in de kapperszaak is hoe klanten zich voelen tijdens hun verblijf en wat ze zich herinneren van hun bezoek nadat ze zijn vertrokken. Geurmarketing voor salons verhoogd direct de klantervaring. Je hebt tenslotte maar een keer bij binnenkomst de kans om de klantervaring te beïnvloeden. Zorg er dus voor dat ze jouw salon verkiezen boven andere.

Lees meer »
Geurbeleving

Professionele geurbeleving of losse geurelementen

In deze geurblog geven we antwoord op de vraag:
Investeren in professionele geurbeleving of kosten maken met losse geurelementen?
Vaak gaan we er van tevoren van uit dat geurbeleving wel eens erg duur kan zijn, maar is dit eigenlijk wel zo. Dit denken we vaak omdat in jaar 1 de aanschaf van het geursysteem met een jaar geur berekend wordt. Laten we eens onderzoeken waar we het precies over hebben.

Lees meer »
Geurmarketing

Prijzen & Informatie

Benieuwd naar de investering voor een heerlijke geurbeleving?
Stuur een e-mail naar contact@odorme.com voor meer informatie & onze prijzen.

Lees meer »
Geurmarketing

Geur en wetenschap – Hoe zit dat!

Is dit jou ooit overkomen? Je gaat naar het winkelcentrum, geen echte reden om te shoppen maar ineens word je bewust gemaakt door een verleidelijke geur. Plots merk je dat je drie T- shirts, twee broeken en een trui koopt die je absoluut niet nodig had en nooit van plan was te kopen.

Lees meer »
Geurmarketing

Hoe u uw bedrijf geweldig kunt laten ruiken – en waarom?

Het klinkt misschien cliché, maar een eerste indruk maken kun je maar een keer. Dit is de reden waarom bedrijven zoveel moeite doen om ervoor te zorgen dat hun bedrijfsruimte er modern en stijlvol uitziet. Een goed ingerichte en uitnodigende plek kan ongetwijfeld helpen om klanten aan te trekken. Er is echter nog een ander zintuig waarop u een beroep kunt doen en dat een nog langer durende indruk creëert: het reukvermogen.

Lees meer »
Geurbeleving

Wildgroei aan bedrijven in de geurbelevingswereld!

Geurbeleving en dus geurmarketing neemt in een razend tempo toe, zo ook in Nederland! Dat merken wij als een van de grotere spelers in de geurbelevingswereld. De hoeveelheid bedrijven in geurmarketing neemt dus toe, kortom tijd om dit eens zelf te onderzoeken.

Lees meer »
Geurbeleving
Geurbeleving

Verblijfstijd verlengen

Met geur de verblijfstijd verlengen?
Klanten in je winkel krijgen is al ingewikkeld genoeg. De meeste bedrijven willen weten “hoe ze de verblijfstijd van de klant kunnen verlengen” om de verkoop te verhogen.

Lees meer »