Geur in winkels

Om succesvol te zijn met je winkel, is een positieve klantervaring essentieel. Geur is tenslotte het eerste zintuig dat actief wordt als je een ruimte binnenstapt. Een unieke, aangename geur verbindt stijl en sfeerelementen met elkaar, tegelijkertijd zorgt geur ervoor dat de koopintentie en het verblijf van de klant sterk wordt beïnvloed in positieve zin.
geurbeleving in winkels

Wetenschappelijk onderzoek laat het verschil zien tussen het belang en de uitgaven als we bijvoorbeeld zicht met geur vergelijken.

Daarnaast toont het onderzoek aan dat het koopgedrag en de verblijfsduur van klanten stijgt met maar liefst 54% als er geurbeleving wordt toegepast in een winkel.

De wetenschap van geur gebruiken oftewel een neus voor cijfers. Wist je dat 90% van de consumenten een winkel zou uitlopen als het onaangenaam ruikt? Of dat bijna 70% terugkerende klanten meer uitgeven dan nieuwe klanten? En dat 74% van het winkelend publiek impulsief een winkel wordt binnengetrokken door geur.

Geur doet dus meer dan je denkt!

Geur is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt voor je bedrijf. Toch is geur bijzonder belangrijk. Geuren zijn namelijk bepalend voor onze stemming. En onze stemming heeft weer invloed op de totale klantbeleving, maar hoe werkt dat nu precies?

Geuren registreer je overal en onopgemerkt de hele dag. Sterke geuren vallen op, maar meestal ruiken we geuren onbewust. Al een klein beetje geur is voldoende voor een onbewuste prikkel die invloed heeft op hoe wij ons voelen zonder dat we dat merken. 

Uiteindelijk komen geurprikkels in het deel van onze hersenen terecht, dat fungeert als centrum van onze emoties. Geen wonder dat geuren invloed hebben op onze emoties. Geur is net zo belangrijk als licht, geluid en planten.

Advies over geurmarketing?

Met de juiste geurkeuze kun je dus veel voordelen bereiken. Odorme heeft de juiste expertise in huis om je deskundig te adviseren over geurmarketing. Lees snel verder op onze speciale geurmarketing-pagina of neem contact op voor direct advies of een gratis proefplaatsing!

Recente artikelen

Geurbeleving

Professionele geurbeleving of losse geurelementen

In deze geurblog geven we antwoord op de vraag:
Investeren in professionele geurbeleving of kosten maken met losse geurelementen?
Vaak gaan we er van tevoren van uit dat geurbeleving wel eens erg duur kan zijn, maar is dit eigenlijk wel zo. Dit denken we vaak omdat in jaar 1 de aanschaf van het geursysteem met een jaar geur berekend wordt. Laten we eens onderzoeken waar we het precies over hebben.

Lees meer »
Geurmarketing

Prijzen & Informatie

Benieuwd naar de investering voor een heerlijke geurbeleving?
Stuur een e-mail naar contact@odorme.com voor meer informatie & onze prijzen.

Lees meer »