Geurbeleving in wachtruimtes

Waarom geurbeleving in wachtruimtes? Je kent het wel… angst voor je behandeling bij de huisarts, in het ziekenhuis of bij de tandarts. Deze angst neemt vaak extra toe als je wordt verwezen naar de wachtkamer. En wees nou eerlijk de meeste wachtkamers zijn niet meer van deze tijd!
Geurmarketing en geurbeleving in de zorg

Onaangename geuren zorgen voor een negatieve beleving en omdat ons reukorgaan het krachtigste van alle zintuigen is wordt dit direct gelinkt aan ons geheugen. Meer dan 75% van onze dagelijkse emoties worden bepaald door wat we ruiken. Geuren hebben een direct effect op gevoel en het gedrag van mensen.

Met geuren angst- en stress verminderen!

Angst- en stressgevoelens bij patiënten verminderen met geuren. Speciaal voor medische instellingen heeft OdorMe diverse specifieke geuren ontwikkeld. Deze geuren verminderen angst en stress bij de patiënt en creëren direct een rustgevende sfeer. De patiënt zal zich snel prettig en ontspannen voelen.

Geurbeleving in wachtruimtes in de praktijk

Onze high tech geursystemen kan een wachtruimte omtoveren naar een belevingsruimte door deze ruimte aangenaam te laten ruiken. Dit geluidsarme geursysteem verspreidt op subtiele wijze geur in de ruimte waardoor er een ontspannen en aangename sfeer ontstaat die de behandeling ten goede komt. Al onze geuren hebben een neutraliserende werking en zijn hypoallergeen en ze zijn zelf antibacterieel. Onze gebruiksvriendelijke geursystemen zijn onderhoudsvrij en worden standaard geleverd met 5 jaar fabrieksgarantie. Wij zijn dus in staat de negatieve geuren om te zetten naar een extra positieve beleving voor uw patiënten én uw personeel.

Nog wat feiten op een rij:

De kracht van geuren wordt vaak onderschat. En dat terwijl geuren een enorme emotionele impact kunnen hebben en dus ook gevoelens op kunnen roepen.
Geur zorgt voor stemmingen, prachtige momenten en creëert een unieke herinnering. Meer dan 75% van onze emoties wordt bepaald door wat we ruiken.

Met geurbeleving minder stress

Geurbeleving in wachtruimtes, wat doet dat met je hersenen

Of wij nu in de wachtkamer van een huisarts zitten, een ziekenhuis of tandarts bezoeken, hier ervaren wij vaak negatieve emoties en voelen ons niet prettig in deze omgeving. Het beklemmende en angstaanjagende gevoel wat geur bij bijvoorbeeld de tandarts of ziekenhuis teweegbrengt herkent iedereen wel.

Speciaal voor medische instellingen en (artsen)praktijken hebben wij diverse specifieke geuren ontwikkeld. Deze geuren verminderen angst en stress bij de patiënt en zetten dit om in een rustgevende beleving. De patiënt zal zich snel prettig en ontspannen voelen. Daarom is geurbeleving in wachtruimtes essentieel.

Start vandaag!

Maak van uw wachtkamer een belevingsruimte en profiteer van de vele voordelen die geurbeleving met zich meebrengt. Al onze geuren hebben een neutraliserende werking. U kunt nu de negatieve geuren omzetten naar een extra positieve beleving voor uw patiënten én personeel. Ook werken de geuren antibacterieel. Als specialist in geurmarketing en professionele geurmachines inspireren wij u graag over de positieve effecten van geur voor uw praktijk.

Meer weten?

Wilt u weten hoe geurbeleving toegepast kan worden in uw bedrijf? Dan kunt u altijd contact opnemen met Odorme voor meer informatie.

Recente artikelen

Geurbeleving

De impact van nare geurtjes in de winkel

Onaangename geuren in winkels kunnen een grote impact hebben op de klanttevredenheid en de verkoop. Geuren zoals rook (nicotine), schimmel, uitlaatgassen en dieren uitwerpselen (denk aan spinnen, zilvervliesjes, torretjes enzovoorts) kunnen bijvoorbeeld zeer onaangenaam zijn en ervoor zorgen dat klanten de winkel snel willen verlaten.

Lees meer »
Geurbeleving

E-Book over geurbeleving

Wat leuk dat je ons e-book gaat lezen over geurbeleving. In een paar korte stappen nemen we je mee over wat het is, hoe het werkt en waarom het belangrijk is.

Lees meer »
Geurbeleving

Het positieve effect van geur in de werkomgeving

De werkomgeving speelt een belangrijke rol in het werkplezier van werknemers tijdens het werk. Onderzoek toont aan dat medewerkers die in geurige gebieden werken, beter zelfredzaam zijn en dus productiever werken. Het gebruik van geuren heeft een enorm positief effect.

Lees meer »
Geurbeleving

Uitleg over de geurpiramide

Een geurpiramide is een manier om de verschillende geurnoten van een geuraroma te beschrijven en te ordenen op basis van hun vluchtigheid en duurzaamheid. De geurpiramide bestaat uit drie lagen, namelijk de topnoten, hartnoten en basisnoten.

Lees meer »
Geurbeleving

Het verschil tussen geurbeleving & geurmarketing

Geurbeleving is de subjectieve ervaring die een persoon heeft bij het ruiken van een bepaalde geur. Dit omvat niet alleen de emotionele reactie, maar ook de cognitieve verwerking van de geur, zoals de associatie met bepaalde herinneringen of gebeurtenissen.

Lees meer »
Geurbeleving

Professionele geurbeleving

Professionele geurbeleving is het toepassen van geur op een systematische en geplande manier in een professionele context. Dit omvat het gebruik van geur in bijvoorbeeld de horeca, winkelomgevingen, kantoren, openbare ruimtes en andere bedrijfsmatige instellingen om de beleving van de consument sterk en positief te verbeteren.

Lees meer »
Geurbeleving

Signature Scents

Een signature scent is een specifieke, herkenbare geur die wordt geassocieerd met een merk, product, dienst of organisatie. Het is een visueel merkteken dat door middel van geur wordt gecommuniceerd en onderscheidt een product of organisatie van andere concurrerende producten of organisaties.

Lees meer »
Geurbeleving

Geurbeleving bij binnenkomst

Geurbelving bij binnenkomst heeft direct invloed op de bezoekers. Hoe kan dat? De term “geurbeleving” verwijst naar de emotionele en sensorische reactie die een persoon ervaart bij het waarnemen van een specifieke geur.

Lees meer »
Geurbeleving

De werkomgeving

Nieuw is onze rubriek: geurbeleving…JUIST NU

Hierin ga ik Bart Janssens vertellen waarom JUIST NU geurbeleving van belangrijke invloed is op je business, showroom, winkel, kantoor of andere ruimte. Korte feitjes, wetenschap en gepaard met een beetje humor.

Vandaag trappen we af met onze eerste rubriek: de WERKOMGEVING. Hot item momenteel omdat 1 op de 5 medewerkers van werkgever wisselt. Wij proberen bij te dragen aan een fijne werkomgeving en hoe je het zo leuker houdt en welke rol geur kan bijdragen hierin, JUIST NU.

Lees meer »
Geurbeleving

Geurbeleving bij de kapper

Een van de meest bepalende aspecten van een bezoek in de kapperszaak is hoe klanten zich voelen tijdens hun verblijf en wat ze zich herinneren van hun bezoek nadat ze zijn vertrokken. Geurmarketing voor salons verhoogd direct de klantervaring. Je hebt tenslotte maar een keer bij binnenkomst de kans om de klantervaring te beïnvloeden. Zorg er dus voor dat ze jouw salon verkiezen boven andere.

Lees meer »
Geurbeleving

Professionele geurbeleving of losse geurelementen

In deze geurblog geven we antwoord op de vraag:
Investeren in professionele geurbeleving of kosten maken met losse geurelementen?
Vaak gaan we er van tevoren van uit dat geurbeleving wel eens erg duur kan zijn, maar is dit eigenlijk wel zo. Dit denken we vaak omdat in jaar 1 de aanschaf van het geursysteem met een jaar geur berekend wordt. Laten we eens onderzoeken waar we het precies over hebben.

Lees meer »
Geurmarketing

Prijzen & Informatie

Benieuwd naar de investering voor een heerlijke geurbeleving?
Stuur een e-mail naar contact@odorme.com voor meer informatie & onze prijzen.

Lees meer »
Geurmarketing

Geur en wetenschap – Hoe zit dat!

Is dit jou ooit overkomen? Je gaat naar het winkelcentrum, geen echte reden om te shoppen maar ineens word je bewust gemaakt door een verleidelijke geur. Plots merk je dat je drie T- shirts, twee broeken en een trui koopt die je absoluut niet nodig had en nooit van plan was te kopen.

Lees meer »
Geurmarketing

Hoe u uw bedrijf geweldig kunt laten ruiken – en waarom?

Het klinkt misschien cliché, maar een eerste indruk maken kun je maar een keer. Dit is de reden waarom bedrijven zoveel moeite doen om ervoor te zorgen dat hun bedrijfsruimte er modern en stijlvol uitziet. Een goed ingerichte en uitnodigende plek kan ongetwijfeld helpen om klanten aan te trekken. Er is echter nog een ander zintuig waarop u een beroep kunt doen en dat een nog langer durende indruk creëert: het reukvermogen.

Lees meer »
Geurbeleving

Wildgroei aan bedrijven in de geurbelevingswereld!

Geurbeleving en dus geurmarketing neemt in een razend tempo toe, zo ook in Nederland! Dat merken wij als een van de grotere spelers in de geurbelevingswereld. De hoeveelheid bedrijven in geurmarketing neemt dus toe, kortom tijd om dit eens zelf te onderzoeken.

Lees meer »
Geurbeleving
Geurbeleving

Verblijfstijd verlengen

Met geur de verblijfstijd verlengen?
Klanten in je winkel krijgen is al ingewikkeld genoeg. De meeste bedrijven willen weten “hoe ze de verblijfstijd van de klant kunnen verlengen” om de verkoop te verhogen.

Lees meer »