Geur en wetenschap – Hoe zit dat!

Is dit jou ooit overkomen? Je gaat naar het winkelcentrum, geen echte reden om te shoppen maar ineens word je bewust gemaakt door een verleidelijke geur. Plots merk je dat je drie T- shirts, twee broeken en een trui koopt die je absoluut niet nodig had en nooit van plan was te kopen.

Het verhogen van de winst van een retailwinkel door de introductie van geur is gewoon een manier die een steeds groter onderdeel wordt van de algehele marketingstrategie. De retail industrie heeft er zelfs een term voor, “geurmarketing”. Omdat geur op onbewuste niveaus wordt verwerkt, is een persoon zich niet eens bewust van het effect dat het heeft op hun algehele winkelgewoonten en uitgaven. Bij geuren in de retail is het het meest effectief wanneer de geur heel subtiel is, meer een achtergrondtoon voor het algehele gevoel van een bepaalde ruimte. Het moet de juiste balans zijn van net genoeg voor de consument om te zeggen: “het ruikt hier echt lekker.” In marketingkringen is het bekend dat geuren een krachtig effect hebben op het consumentengedrag. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat  75% van onze dagelijkse beslissingen gebaseerd zijn op ons reukvermogen. 75%!

 

90 % van het winkelend publiek
zou zelfs een winkel uitlopen als het
onaangenaam ruikt

Gebruik geur en gebruik de wetenschap en zet ze in. Daarnaast is het inzetten van een goede geurbeleving echt een kleine investering als je dit vergelijkt met andere marketingmiddelen die vaak nog eenmalig zijn en waarvan je het succes maar moet afwachten. Geur daar in tegen heeft zich de afgelopen jaren meer dan succesvol bewezen.

Op welke manier kan geurmarketing bijdragen voor je bedrijf?

Betere Klanttevredenheid

Door geur voel je je prettiger en dat werkt positief

Langere Verblijfsduur

Door geur vergeet men de tijd en dat is goed voor extra omzet

Meer Koopbereidheid

Geuren trekken aan, overtuigen en overhalen

Meer vertrouwen

Geur geeft vertrouwen maak daar slim gebruik van

Communicatie en beleving

Geur versterkt de aanwezige reclame uitingen

Concurrentievoordeel

Geur geeft je onderscheidend vermogen ten opzichte van andere

Herkenning

Geur draagt bij aan een directe verbinding met het brein en dus emotie

Geurneutralisatie

Zet een nare geur om in een prettige geurbeleving

Hoe zet je een grote ruimte in een subtiele geurbeleving?

Wij doen dat met Cold Air Diffusion dit is de beste manier om geuren gelijkmatig en consistent in de lucht te verspreiden. Odorme.com biedt het nieuwste van het nieuwste in deze technologie, zo zijn onze geursystemen Cube, Cube RVS en onze Smartbox uitstekend geschikt om grote ruimtes gelijkmatig in de geur te zetten en we hebben zelfs modellen vanaf 1.000 m2 die professioneel geïnstalleerd worden via een HVAC-systeem.

 

Onze tip

Maak gebruik van onze gratis proefplaatsingen. Wij helpen je de juiste geurmachine te kiezen en de juiste geurkeuze te maken. Door gebruik te maken van de juiste geur gaan we de stijl en sfeer elementen met elkaar verbinden. Dit zullen de bezoekers erg op prijs stellen, zo zorgen we ervoor ze zich nog meer op hun gemak voelen.

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen contact met je op voor het maken van een afspraak op locatie.

Recente artikelen

Geurbeleving

Professionele geurbeleving of losse geurelementen

In deze geurblog geven we antwoord op de vraag:
Investeren in professionele geurbeleving of kosten maken met losse geurelementen?
Vaak gaan we er van tevoren van uit dat geurbeleving wel eens erg duur kan zijn, maar is dit eigenlijk wel zo. Dit denken we vaak omdat in jaar 1 de aanschaf van het geursysteem met een jaar geur berekend wordt. Laten we eens onderzoeken waar we het precies over hebben.

Lees meer »
Geurmarketing

Prijzen & Informatie

Benieuwd naar de investering voor een heerlijke geurbeleving?
Stuur een e-mail naar contact@odorme.com voor meer informatie & onze prijzen.

Lees meer »